OGLASIO SE DIREKTOR PIO FONDA, RELJA OGNJENOVIĆ: Pomenuo novu pomoć i povećanje penzija
Penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

PENZIONERI

OGLASIO SE DIREKTOR PIO FONDA, RELJA OGNJENOVIĆ: Pomenuo novu pomoć i povećanje penzija

Širom Srbije danas je počelo uručivanje paketa solidarne pomoći penzionerima

Objavljeno:

Direktor Fonda PIORelja Ognjenović kazao je da penzioneri ove godine mogu da očekuju još jedno značajno povećanje penzija.

„Svakako će krajem godine biti povećanje penzija. Ono o čemu još ne možemo da licitiramo jeste sami iznos povećanja, zato što čekamo da vidimo kolika će biti naplata doprinosa. Ona je u prvom kvartalu veća nego prošle godine za 16,4 odsto ili 43,4 milijarde dinara“, rekao je on i dodao da ako se ovaj trend nastavi, penzioneri mogu da očekuju ozbiljno povećanje primanja.

Širom Srbije danas je počelo uručivanje paketa solidarne pomoći penzionerima, a u Rakovici su podeljena 323 paketa, koje su uručili direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović i predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić.

Nabavku paketa finansirao je Fond PIO Srbije i za ovu namenu, koja je deo brige o društvenom standardu penzionera, izdvojio 111 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, u Srbiji će biti podeljeno oko 55.000 paketa, a sadržina svih paketa je ista i oni su sastavljeni od prehrambenih namirnica, kućne hemije i sredstava za ličnu higijenu.

1 / 6 Foto: Beta / Dragan Gojić

„Za razliku od prošlih godina, ove godine izmenama pravilnika koje smo usvojili, paket je jednoobrazan i sadrži veći broj artikala. Ima ih 13 i među njima su so, brašno, ulje, šećer, kesica supe, čaj. Gledali smo da budu i hemijski proizvodi, pa se u paketu nalaze i paste za zube, sapun, prašak za veš, što može da olakša njihovu potrošačku korpu“, rekao je Ognjenović.

Dodao je da su pre izbora artikala anketirani sami penzioneri kako bi se videlo šta im je najpotrebnije i istakao da ovo nije jedini vid pomoći države, jer je ove godine izdvojeno milijardu dinara za oporavak u banjama 22.000 penzionera a nastavlja se i akcija u vezi sa penzionerskom karticom.

Predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić za Tanjug je kazao da je država i na ovom primeru, kao i u prethodnoj akciji besplatnog upućivanja na banjski oporavak, ulažući značajna sredstva, pomogla da se popravi standard materijalno najugroženijih penzionera.

„Sa povećanjem penzija ove godine, mislim da je država zaista bila na visini zadatka. Što se tiče paketa, ove godine su za njih odvojena značajna sredstva iz Republičkog fonda penzijskog i invalidskog osiguranja a poslovi nabavke bili su povereni Savezu penzionera Srbije“, podsetio je on.

Raspodela paketa penzionerima u Srbiji bi, prema rečima Ognjenovića trebalo da se završi za desetak dana.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.